4 Mayıs 2012 Cuma

Özel olduğunuzu düşünmeyi bıraktığınız anda, özgür olursunuz.


Nothing of me is original. I am the combined effort of everybody I've ever known.
Hiçbir şeyim bana özgü değil. Tanıdığım herkesin karma bir eseriyim.
                                                        Chuck Palahniuk, Invisible Monsters-Görünmez Canavarlar 

Yukarıdaki bilge sözler benim favori yazarım, Chuck Palahniuk'a ait. Kendisi ayrıca Dövüş Kulübü'nün yazarı.

Tüm yazarların, posterlerin, ilham kaynaklarının, hayat değiştiren hikayelerin bize ne kadar özel olduğumuzu söylemesinden bıkmış durumdayım. Çünkü bu bi saçmalık. Neyimiz özel? Sinirli biri misin, ya da neşeli, şakacı, komik, arkadaş canlısı ya da huysuz, aksi, zeki, salak, küskün, aşık. Tam olarak sen neysin? En belirgin özelliklerin neler?  Annene mi benziyorsun ya da babana mı? Tahmin et bakalım! Senden önce milyonlarca insan kızgın, neşeli, komik, zevkli, eğlenceli, güzel ya da aksiydi. Bi kısmı annesine bi kısmı babasına benziyordu. O zaman seni bu kadar özel yapan ne? Dünyadaki 6 milyar insandan seni farklı kılan ne? Bu kadar özelsen, neden istediğin hayatı yaşamıyosun? Neden tüm fırsatlar gelip seni bulmuyor, neden kimse sendeki ışığı görmüyor?

Elbiseni tersten mi giyiyosun, patates kızartmasını pudinge mi daldırıyorsun, arabanı ters şeritte mi sürüyorsun? Hayır. Elbiseni normal giyip, patates kızartmasını ketçaba daldırıp, arabanı herkes gibi sürüyorsun. O zaman seni orjinal yapan ne?

Herkeste olan özelliklerin sen de toplanmış olması seni özel yapmaz. Sadece bir kombin yapar, bir birleşim, bir karışım.Kurallara uymaktan asla vazgeçmiyceksen, bu farklı olma çabası niye?

Dünyada önemli olan tek şey farklı olmak mı? Kalabalıktan biri olunca, tüm değerlerini kayıp mı ediyorsun? O zaman bil bakalım, SEN ZATEN KALABALIKTAN BİRİSİN. Hepimiz öyleyiz. Benim yaptığımı sen de yapıyorsun, 100 yıl önce de biri yaptı, 100 yıl sonra da biri yapacak. Değişen tek şey modalar olucak, ama insanlar hep aynı kalıcak.

Dünya koca bi kalabalıktan ibaret, mutsuz bi kalabalık. Farklı olmak istiyorsan, buna mutlu olmakla başla. Kıyafetlerin, evin, araban, saçların, bahçen, mobilyaların, çocukların, alışkanlıkların seni asla farklı yapmaz. Ama mutlu yapabilirler.

Her insanın seçim hakkı vardır, farklı olmak uğruna değil, mutlu olmak uğruna seçim yap. Farklılığı işte o zaman kazanırsın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder