10 Aralık 2012 Pazartesi

Yeni Youtube Fenomenim: Screen Junkies!

Bu epik insanları Prometheus'un Honest Trailer'ı sayesinde keşfettim -ki o ne derseniz birazdan açıklayacağım-, Honest Trailer'larını düzenli olarak takip etsem de aslında çok kısa bir zamandır takip ediyorum, yine de müptelası yapıyor insanı.

Screen Junkies'i televizyon yerine Youtube üzerinden program yapan bir grup insan gibi düşünün. Her ne kadar bir grup insan desem de ana karakter Hal Rudnick adında bu Jewish abimiz. Kelimeyi vurgulu yazdım çünkü programda baya bir lafı geçiyor bu durumun. Yahudi de demek istemedim bu günlerde fazlasıyla antipati oluşturan bir kelime çünkü ama Jewish tatlı bak, Jewish diyelim biz bu abiye.


Hal Rudnick

Program dedim çünkü izlediğim videolarda gerçekten televizyon izliyormuşum hissi verdi. Youtube'da çok Vlog var belki ama onlarda genelde arkadaş arkadaşa konuşuyoruz havası var, zaten konuları da çok günlük oluyor evde çekiyorlar ve kendi kameralarıyla kendilerini çekiyorlar. Screen Junkies'i izlerken belli bir hazırlık aşamasından geçmiş ve profesyonel bir şekilde şekilde hazırlanmış bir iş izlediğinizi anlıyorsunuz. Sunum, çekim ve düzenleme çok başarılı. 
Programın rutini ise genelde şu şekilde, Hal Rudnick çıkıyor ve videonun konusunu kısaca anlatıyor ardından da konuya geçiliyor. Dedim ya tıpkı bir televizyon programı gibi. Bu konseptin dışında benim ayrı bir favorim var ki o da tadından yenmez: Honest Trailers.


Honest Trailers

Bir film tanıtımı düşünün ki filmi en objektif yönleriyle anlatıyor. Bir o kadar da sarkastik ve komik bir şekilde. Honest Trailers en boktanından en kültüne kadar tüm filmleri eleştirebiliyor. Önceden gördüğünüz bir filmin - ki zaten henüz izlemediyseniz Honest Trailer'ını izlemenin bir anlamı yok- en salak yanlarını, en kötü oyunculuklarını, en saçma kurgularını, en klişe taraflarını gözünüze soka soka anlatıyor ki size de katıla katıla gülüp 'Harbiden de böyleydi haa' demekten başka bir seçenek kalmıyor.

En sevdiğim bir kaç videolarını da ekleyip yazıyı bitiricem. Bence böyle kaliteli işler ve böyle zeki adamlar desteği her zaman hak ederler. O yüzden sizi de onları desteklemeye davet ediyorum. İyi akşamlar efendim.